Rijstgraangewas omhuld met gesmolten pindakaas en chocolade, bestrooid met poedersuiker – je zult modderige maatjes niet kunnen weerstaan! Deze klassieke snack is zo makkelijk te maken en heerlijk verslavend.
We zijn opgegroeid met modderige maatjes tijdens elk vakantieseizoen! Deze zelfgemaakte snack was aanwezig bij familiebijeenkomsten, logeerpartijtjes en naschoolse activiteiten. Nu we ouder zijn, begrijpen we waarom: ze zijn gemaakt met eenvoudige en gemakkelijk te vinden ingrediënten – en zijn een verslavende traktatie waar alle liefhebbers van pindakaas en chocolade achter kunnen komen. Soms puppyvoer genoemd, het is een feestsnack die van nature glutenvrij is. Goed nieuws voor GF-snackers! Je zult het vaak rond de feestdagen zien maken, maar we geloven er heilig in om het het hele jaar door te serveren. Het maakt niet uit wanneer je besluit een partij modderige maatjes op te zwepen, je zult blij zijn te weten dat dit hele recept ongeveer 20 minuten duurt om te maken.
Waarom heten Muddy Buddies Puppy Chow?
Muddy buddy’s worden ook wel puppy chow genoemd. Waarom? Omdat de kleine Chex-stukjes gemengd met gesmolten chocolade en pindakaas een beetje op hondenvoer lijken – tenminste voordat je de poedersuikercoating toevoegt! Deze zoete snack is ontstaan in het midwesten van de Verenigde Staten. Sommige mensen herinneren zich dat ze het in de jaren zestig hebben gemaakt, maar General Mills (het bedrijf dat Chex maakt) heeft het recept officieel in 2002 ontwikkeld.
Kan ik mijn magnetron gebruiken?
Absoluut! Als je niet alles op je kookplaat wilt laten smelten, kun je je magnetron gebruiken. Voeg de ingrediënten toe aan een magnetronbestendige kom en verwarm gedurende 1 minuut. Roer en blijf smelten in stappen van 1 minuut tot het mengsel glad is.
Problemen oplossen: Doorweekte Muddy Buddies
Je moet ervoor zorgen dat modderige vrienden volledig afkoelen, anders zou je een doorweekte puinhoop kunnen krijgen. Om dit te doen, plaatst u de modderige maatjes in een gelijkmatige laag op een perkament of met waspapier beklede bakplaat. Een beetje extra afkoeltijd voor het opdienen kan helpen voorkomen dat de ontbijtgranen te veel van het chocolademengsel opnemen!
Bewaarinstructies:
Het belangrijkste om te onthouden is om je modderige vrienden in een luchtdichte verpakking te plaatsen, anders worden ze erg snel oud. Je kunt ze op kamertemperatuur bewaren, waar ze tot 2 weken goed blijven – tenminste als je ze niet allemaal in één keer opeet!
Als je van dit recept houdt, ben je misschien ook geïnteresseerd in deze andere heerlijke zelfgemaakte snackrecepten:
Bekijk de video hieronder waar Caytlin je bij elke stap van dit recept zal begeleiden. Soms helpt het om een beeld te hebben, en we helpen je altijd met onze kookshow. De complete verzameling recepten vind je op YouTube, Facebook-horloge, of onze Facebook paginaof hier op onze website met de bijbehorende recepten.
Rijstgraangewas omhuld met gesmolten pindakaas en chocolade, bestrooid met poedersuiker – je zult modderige maatjes niet kunnen weerstaan! Deze klassieke snack is zo makkelijk te maken en heerlijk verslavend.
Ingrediënten
- 9 kopjes rijst chex
- 2 kopjes halfzoete chocoladeschilfers
- 1 beker romige pindakaas
- 6 eetlepels zout boter
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 kopjes poedersuiker
Instructies
- Meet de ontbijtgranen af in een grote mengkom.
- Smelt de chocoladeschilfers, pindakaas en boter in een steelpan* op het fornuis op middelhoog vuur. Roer alle ingrediënten tot ze romig en samengesmolten zijn.
- Voeg het vanille-extract toe en roer.
- Giet het gesmolten mengsel over de droge ontbijtgranen. Roer voorzichtig om ervoor te zorgen dat de ontbijtgranen gelijkmatig bedekt zijn.
- Voeg gecoate ontbijtgranen toe aan een grote hersluitbare zak met de poedersuiker en schud om te coaten.
- (Optioneel) Giet uit op een met bakpapier of bakpapier beklede bakplaat. Laat afkoelen en geniet ervan!
Notities
*Of voeg de ingrediënten toe aan een magnetronbestendige kom en verwarm gedurende 1 minuut. Roer en blijf smelten in stappen van 1 minuut tot het mengsel glad is.
Calorieën: 806kcal | Koolhydraten: 99g | Eiwit: 12g | Dik: 43g | Verzadigd vet: 19g | Meervoudig onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 16g | Trans vet: 0,4g | Cholesterol: 25mg | Natrium: 430mg | Potassium: 492mg | Vezel: 6g | Suiker: 66g | Vitamine A: 785IU | Vitamine C: 6mg | Calcium: 147mg | Ijzer: 12mg